Home >

Senior HR Beleidsmedewerker

HOEV01248

Company profile

Voor Stichting Leger des Heils Welzijns- & Gezondheidszorg en Stichting Leger des Heils Jeugdzorg & Reclassering (W&G/LJ&R) zoeken wij een Senior HR Beleidsmedewerker om vanuit het landelijke HR Team de 7 regio's te ondersteunen.

"Het Leger des Heils is een organisatie in beweging. Daarom zoeken wij experts met visie, die dit duidelijk kunnen verwoorden in gesprek en op papier, maar tegelijk heel praktisch zijn. Dankzij jou blijven we groeien en professionaliseren en maken we het Leger des Heils toekomstbestendig. Zodat we er blijvend kunnen zijn voor de meest kwetsbare mensen. Kijk jij vooruit en ben je sterk in het ontwikkelen van slim beleid dat werkt? Til dan onze organisatie naar een hoger niveau."

Job description Senior HR Beleidsmedewerker

Als Senior HR Beleidsmedewerker ondersteun je het Leger des Heils op een breed scala van HR onderwerpen. Het Leger des Heils is een landelijke organisatie met een regionale structuur. Doordat de regio's van elkaar verschillen, is er niet overal eenduidig HR beleid. Als onderdeel van het landelijk HR team ga je aan de slag met het ontwikkelen van beleidsinitiatieven en HR projecten. Hiervoor heb je veelvuldig contact met de stakeholders in de verschillende regio’s, haal je input op en weet je hen te betrekken. Deze input vertaal je naar concrete oplossingen die je vervolgens in de regio's implementeert.

Jij hebt visie en ondersteunt met professioneel, modern HR beleid de organisatie in de juiste richting. Met jouw analytische kwaliteiten signaleer je ontwikkelingen en weet je hoe het Leger des Heils daarop moet inspelen. In het bijzonder richt jij je op de thema's verzuim, vitaliteit en veiligheid en onderhoud je de contacten met de arbodienstverlener. Je komt te werken in een complementair, gemotiveerd team, waarin je elkaar aanmoedigt en uitdaagt.

Jouw werkzaamheden en taken omvatten onder andere:

  • Signaleren en interpreteren van (HR-)ontwikkelingen en knelpunten en dit doorvertalen naar verandervoorstellen;
  • (Door)ontwikkelen van HR beleid en de positie van HR, en hier in nauwe samenwerking met de regio’s uitvoering aan geven, bijvoorbeeld door klankbord- en werksessies te organiseren;
  • Draagvlak creëren voor het landelijke HR beleid in de regio's, bijvoorbeeld door plannen en pilots voor implementatie
  • Landelijke HR projecten opzetten en uitvoeren samen met collega's.

Profile Senior HR Beleidsmedewerker

Jij bent een HR generalist, die zich graag in diverse HR gerelateerde onderwerpen verdiept. Je kan theorie en analyse goed vertalen naar de praktijk, waarbij je het beleid weet af te stemmen op de dagelijkse context van de organisatie en haar medewerkers. Je beschikt over organisatiesensitiviteit en bent in staat om draagvlak te creëren. Relaties aangaan en verbinden gaat jou goed af: je bouwt snel een netwerk op en weet anderen te vinden. Daarbij kun je goed schakelen tussen verschillende niveaus en stem je jouw communicatie af op de verschillende stakeholders binnen de organisatie.

Vanuit een ondernemende en verbindende houding weet jij resultaten te boeken. Dit doe je op een gestructureerde en nauwkeurige wijze. Daarnaast breng jij het volgende met je mee:

  • Een relevante universitaire opleiding, bijvoorbeeld Arbeids- en Organisatiepsychologie;
  • Ervaring met de thema's verzuim en vitaliteit.
  • Ervaring met veranderprojecten / verandermanagement, proces- en projectmanagement;
  • Uitstekende communicatieve en adviserende vaardigheden.

Jij herkent jezelf in de identiteit van het Leger des Heils: vanuit jouw christelijke levensovertuiging wil jij je inzetten voor een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan de meest kwetsbare mensen in onze samenleving.

Company culture

Het Leger des Heils zet zich in de voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Zij geloven in kansen en dat ieder mens ertoe doet. Met ruim 6.500 medewerkers en 2.000 vrijwilligers van de stichtingen Welzijns- & Gezondheidszorg en Jeugdzorg & Reclassering zetten zij zich in voor circa 40.000 unieke deelnemers per jaar.

Het Leger des Heils kent in totaal 268 vestigingen, verspreid over Nederland. De ondersteuning vindt bijvoorbeeld plaats door middel van ambulante begeleiding, beschermd wonen, buurtwerk, jeugdhulp, gezinsondersteuning en maatschappelijke opvang. Maar ook door tweedehands kleding in te zamelen en door mensen te helpen re-integreren in de arbeidsmarkt, bijv. via 50|50 Hotel- en Congrescentrum Belmont.

Package Senior HR Beleidsmedewerker

Het Leger des Heils is een organisatie die ertoe doet in de samenleving. Jouw werk bij het Leger des Heils daarmee ook. Je ontvangt een salaris conform CAO Sociaal Werk, schaal 10 of 11, afhankelijk van je ervaring (€3.277,- tot €5.356,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Ook ontvang je 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, loopbaanbudget en neem je deel aan het Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

De standplaats voor deze functie is Almere. Daarnaast is er een goede thuiswerk- en mobiliteitsregeling (inclusief fiets- en OV mogelijkheid). Door je betrokkenheid bij de verschillende regio's zul je ook op andere locaties kunnen werken.

Location

Almere (Landelijk HR Team)

Publication date

09.06.2022

Job agents
Create a job agent and receive new jobs by e-mail or SMS.
Contact
Keesomstraat 40 (second floor)
6716 AB Ede

Telefoon: 0317-74 40 50
Email: info@hoekconsultants.nl

Follow us
© Copyright 2022 Hoek Consultants B.V. Disclaimer Contact Sitemap Privacy
OTYS Recruiting Technology
Hoek Consultants B.V. uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.
Close