Home >

Chief Commercial Officer (CCO)

HOFHE01074
Vervuld

Location

regio den Haag, wellicht centraal Nederland

Company profile

Het bedrijf is een one-stop-shop B2B groothandel op het gebied van facilitaire, medische en persoonlijke beschermingsproducten, verpakkingen, disposables en diensten hieromheen. Met ruim 100 miljoen euro wordt vanuit sterke labels met een eigen identiteit nauw samengewerkt met klanten en leveranciers, hierbij is Operational Excellence een belangrijke voorwaarde. Services en advies zijn belangrijke onderscheidende factoren t.o.v. de concurrentie. Doel is om in 2025 het platform en de kennisbank op dit gebied te worden en richting de 250 miljoen omzet te groeien door zowel autonome groei als overnames. Kernwaarden zijn Klantgerichtheid, Kwaliteit, Handelsgeest, en Groei&Ontwikkeling. De diverse IT platformen worden nu gestroomlijnd en gestandaardiseerd om deze groeiversnelling te realiseren.

Job description Chief Commercial Officer (CCO)

De CCO is aanjager van de organisatie en sluit niet alleen (strategische) deals maar ontwikkelt ook het concept ‘klantbeleving’ door. Je houdt ervan om groot te denken en weet deze ambities te vertalen naar kleine wendbare stappen. Je weet als geen ander hoe de belangen van klanten en de organisatie ingevuld kunnen worden op een toonaangevende en onderscheidende wijze. Je formuleert de strategie in samenspraak met de directie en aandeelhouders en weet deze ook te operationaliseren binnen de organisatie. Het denken vanuit klantsegmenten in plaats van uit locaties en hun assortimenten zal steeds meer nodig zijn.

De CCO rapporteert aan de CEO, geeft leiding aan de vestigingsmanagers en stuurt Marketing en Productmanagement aan en is hier verantwoordelijk voor. Business Development is verantwoordelijk voor Key-accountbeheer, innovatieve producten en nieuwe lanceringen en het realiseren van synergievoordelen tussen de vestigingen.

De juiste persoon past in de ondernemende cultuur en is gewend met veel passie en inzet te werken. Je bent een stevige, zeer energieke persoonlijkheid en weet goed om te gaan met de verschillende DNA’s. Als netwerker en aanjager puur sang weet je draagvlak binnen de onderneming te creëren en de organisatie mee te krijgen in de nieuwe structuur. Je hebt een duidelijke seniore uitstraling en kan goed omgaan met krachtige persoonlijkheden.

Profile Chief Commercial Officer (CCO)

  • Academisch werk- en denkniveau, richting bedrijfskunde/bedrijfseconomie
  • Bewezen trackrecord met het ontwikkelen en uitvoeren van sales en marketing strategie binnen een B2B omnichannel omgeving.
  • Minimaal 10 jaar ervaring op het gebied van Marketing, Communicatie en E-commerce.
  • Gewend om projectmatig te werken
  • Minimaal 5-10 jaar branchekennis
  • Affiniteit met groothandelswereld

Package Chief Commercial Officer (CCO)

Voor deze functie gelden marktconforme arbeidsvoorwaarden. Daarnaast is een bonusregeling van toepassing die afhankelijk is van het ondernemingsresultaat en het individuele resultaat. Bij de functie hoort tevens een leaseauto.

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Frank Helmes (06-47035594 / frankhelmes@hoekconsultants.nl) of Frans Hoek (0317-744050 / franshoek@hoekconsultants.nl)

Publication date

20-01-2021

Publication end date

29-06-2021
Job agents
Create a job agent and receive new jobs by e-mail or SMS.
Contact
Keesomstraat 40 (second floor)
6716 AB Ede

Telefoon: 0317-74 40 50
Email: info@hoekconsultants.nl

Follow us
© Copyright 2021 Hoek Consultants B.V. Disclaimer Contact Sitemap Privacy
OTYS Recruiting Technology
Hoek Consultants B.V. uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.
Close