drs. Frank Helmes

Partner

“It is more difficult to rule yourself than to rule a city.” – J. Peterson

Vanuit oprechte nieuwsgierigheid naar mensen en organisaties legt hij verbindingen en creëert duurzame relaties. Frank studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na zijn studie heeft hij zijn sporen verdiend als Consultant en Salesmanager voor internationale softwarebedrijven gericht op CRM en Information Management. Hier leerde hij het belang van netwerken en het delen van informatie om klanten optimaal te kunnen bedienen. Sinds 2007 is Frank actief binnen de Executive Search. Hij heeft veel ervaring binnen manufacturing, zakelijke dienstverlening, digital & IT, agri/food en pharma/medical. Daarnaast heeft hij ook een mooi netwerk binnen private equity en heeft hij ervaring met management buy-in /buy-out trajecten in het midden- en kleinbedrijf.

In zijn opdrachten en trajecten maakt Frank gebruik van gestructureerde methodieken, zowel bij Executive Search procedures als bij Coaching en Outplacement. Waar haalt iemand zijn energie vandaan en wat zijn belangrijke drijfveren om bepaalde doelen te halen, dat zijn zaken waar Frank graag over reflecteert met mensen. Binnen Hoek consultants richt Frank zich met name op Executive Search, Interim Management, Career Coaching en Outplacement.

Frank woont in Utrecht, is getrouwd en heeft 2 zonen. In zijn vrije tijd is hij een fanatieke wedstrijdsquasher, goedwillend voetballer en bestuurslid bij een middelgrote voetbalclub.