Arjen van Gent, BA MSc

Partner

“Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd. Het leven is geen probleem om op te lossen maar een realiteit om te ervaren.” – Søren Kierkegaard

Arjen is een gedreven en ondernemende professional. Hij is analytisch scherp en weet verbinding te creëren tussen het individu en het collectief. Zijn bijzondere interesse gaat daarbij uit naar zingeving en motivatie. Arjen is in zijn element in het verbeteren van samenwerking tussen mensen en het bevorderen van leiderschap. Hij is een enthousiasmerende persoonlijkheid die denkt vanuit mogelijkheden en toepasbaarheid en geniet van zijn professie en gezin.

Arjen woonde in Duitsland en Nederland. Hij studeerde Bedrijfskunde en behaalde een academische graad in Theologie. Hij vulde dit aan met een MSc in Executive Coaching (AMEC) aan Ashridge Hult Executive Education, die hij in 2023 afrondde. Daarmee is hij een Ashridge Accredited Executive Coach (Postgraduate Diploma EMCC – Senior Practitioner Level).
Hij bouwde ervaring op in diverse rollen op nationaal en internationaal niveau binnen profit en non-profit. Hij ontwikkelde en implementeerde diverse programma’s voor onder andere vrijwilligers- en change management. Binnen Hoek Consultants ontwikkelde hij de dienstverlening voor het management- en expertniveau door de labels HC Food & Agri en HC Innovation & Tech te lanceren en de toegewijde teams daarvoor aan te sturen.

Arjen houdt zich bezig met leiderschapsontwikkeling binnen organisaties en de transitie van het huidige leiderschap naar het gewenste toekomstige. Hij kijkt daarbij niet alleen achterom om de huidige situatie goed te begrijpen, maar daagt vanuit dat begrip met name uit om een volgende stap voorwaarts te zetten. Hij weet daarbij mensen te enthousiasmeren en in beweging te brengen. Zijn ervaring in Leadership Development, Executive Coaching, Executive Search en Interim Management maken hem een solide sparringpartner voor (inter)nationale organisaties.

Referenties

“Ik heb geleerd om vanuit verschillende rollen en verantwoordelijkheden – als mens en leidinggevende – bewust(ere) keuzes te maken in mijn handelingsrepertoire.”

“Prettig relativerend en lichtvoetig als het kan, maar ook schurend en confronterend als het echt even nodig is.”