Executive Search

Executive Search

De keuze voor de juiste kandidaat voor een directie- of managementfunctie is een belangrijke keuze. Eén die medebepalend is voor de toekomst van uw organisatie. Wij geloven dat een succesvolle match verder gaat dan het beschikken over de vereiste ervaring en competenties. Daarom kijken wij met een andere blik naar organisaties en kandidaten en vinden wij écht luisteren belangrijk. Want: kijken is onze kunst, luisteren is ons vak.

Wij geloven dat een culturele klik tussen kandidaat en organisatie essentieel is voor een succesvolle match. Daarom kijken wij niet enkel naar de professionele ervaring van een kandidaat. Juist persoonlijkheid, drijfveren en overtuigingen maken het verschil. Dit vatten wij samen als de 3P’s: Professionaliteit, Persoonlijkheid en Passie.

Werkwijze Executive Search

1. Kennismaking en oriëntatie

Samen met de opdrachtgever brengen wij zorgvuldig in kaart wat de vraag is. Tijdens een of meerdere gesprekken bespreken we de organisatie, cultuur, doelstellingen en de functie. Op basis hiervan ontwerpen wij een helder kandidaatprofiel.

2. Executive Search

Wij hanteren een gerichte, discrete en persoonlijke benadering van potentiële kandidaten. Dit kan door middel van ons eigen netwerk en database, sociale netwerken en direct search. Indien nodig of gewenst, kan gerichte advertentiewerving als ondersteuning in de search zinvol zijn. Wij geven graag advies over de meest geschikte vorm(en) van werving.

3. Interviewen kandidaten

Geïnteresseerde kandidaten worden bij ons op kantoor uitgenodigd voor een interview. We bespreken hun ambities en wensen en geven ruimte voor reflectie en vragen. Samen onderzoeken we hoe deze functie past binnen de carrière van de kandidaten en hoe zij en de organisatie bij elkaar zouden passen.

4. Introductie kandidaten

Kandidaten worden beoordeeld op hun persoonlijkheid, capaciteiten en motivatie voor de vacature. Wij maken een selectie van geschikte kandidaten en introduceren deze bij de opdrachtgever. Vervolgens begeleiden wij de gesprekken tussen opdrachtgever en kandidaten, waarbij wij waar nodig advies geven. Ook zorgen wij voor de planning van het proces. Als opdrachtgever kunt u zich zo optimaal concentreren op het selecteren van de juiste kandidaat.

5. Onboarding en Evaluatie

Na een succesvolle afronding van de procedure, evalueren we deze met opdrachtgever en kandidaat. Ook blijven we betrokken bij de onboarding. Tijdens de eerste maanden zijn er persoonlijke contactmomenten met opdrachtgever en kandidaat.